Gekocht/Gekregen
Voor mijn verjaardag kreeg ik nog het volgende boek, waar ik heel blij mee ben:
Foolish love appears to be a Roux family birthright. And for Ava Lavender, a girl born with the wings of a bird, it is an ominous thing to inherit. In her quest to understand her peculiar disposition and a growing desire to join her peers, Ava ventures into the wider world. But it is a dangerous world for a naive girl – a world which may view her as girl or angel. On the night of the summer solstice celebration, the skies open up, rain and feathers fill the air and Ava’s journey and her family’s saga reaches a devastating crescendo. First-time author Leslye Walton has constructed a layered and unforgettable mythology of what it means to be born with hearts that are tragically, exquisitely human.
Ook kwamen er behoorlijk wat recensie-exemplaren binnen in deze twee weken:
In het anders zo vredige dorpje Kluisbergen wordt een hoertje brutaal vermoord. Een warrig briefje met een uitdagende boodschap is het enige begin van een spoor voor de Gentse commissaris Victor Vansina. Samen met zijn kleurrijke speurdersteam en zijn vriendin, radiojournaliste Lydia Blauw, strijkt Vansina neer in een winters Kluisbergen. Maar dan ontspoort de zaak helemaal. Een toppoliticus uit de streek wordt vermoord. Weer zet een verwarde tekstflard de speurders op weg, maar is het de juiste weg? Het wordt steeds duidelijker dat niets is wat het lijkt in het rustige Kluisbergen. Oude wonden, taaie geheimen en nieuwe rivaliteiten teisteren de dorpsgemeenschap en maken het werk voor Vansina en zijn ploeg aartsmoeilijk. Intussen worstelt de commissaris met privédemonen die te maken hebben met geld, liefde en familie.
Mysterieus, duister en passioneel
Londen, 19de eeuw. Dr. Francis Whitman, ooit een gevierd chemicus, wordt door een journalist gevraagd om een seance bij te wonen van het lokale fenomeen Elizabeth Archer. Zijn opdracht is om op wetenschappelijke wijze aan te tonen dat dit spirituele medium een oplichtster is. Het feit dat Miss Archer nooit in één ruimte te zien is met de geest die ze oproept en dat ze als twee druppels water op elkaar lijken, maakt het werk van Dr. Whitman aanvankelijk eenvoudig. Maar niets is wat het lijkt, vooral wanneer er een dodelijk slachtoffer valt… Seance is een duistere, historische thriller waarin passie, gruwel en spanning naadloos in elkaar worden verweven; een spannende roman in de Angelsaksische traditie.
Een emotionele en levensgevaarlijke zoektocht naar de waarheid. Een hit and run op een Afghaans jongetje in het Amsterdamse Bos blijkt alles te maken te hebben met een machtig internationaal crimineel netwerk. Journaliste Farah Hafez raakt samen met haar collega Paul Chapelle verstrikt in een onderzoek dat hen tot in Moskou brengt en grotere politieke dimensies aanneemt dan ze ooit hadden kunnen vermoeden. Hun levens worden op het spel gezet en zullen na deze journalistieke ontdekkingstocht nooit meer dezelfde zijn.
Schaduwvechters van Walter Lucius is een razend spannende thriller voor de lezers van Stieg Larssons Millennium-serie. Het is het tweede boek in de Hartland Trilogie. Het eerste boek, De vlinder en de storm, werd bekroond met de Schaduwprijs. Journaliste Farah Hafez wordt gezocht door internationale veiligheidsdiensten vanwege haar vermeende aandeel in een gijzelingsactie in Moskou. Ze vlucht naar Jakarta om haar onderzoek naar de criminele praktijken van een Russische oligarch door te zetten. Gesteund door collega Paul Chapelle, die in Moskou en Johannesburg nieuwe sporen vindt, legt ze het internationale netwerk van de Rus bloot… ‘
Het is de 23e eeuw. Grote schermen, een uitgebreide virtuele wereld en energieopwekkende grassprieten zijn de orde van de dag. Ieder mens heeft in z’n pols een ingebouwd scherm dat in verbinding staat met een apparaatje in het brein. Op die manier wordt alle benodigde informatie getraceerd,
gemonitord en doorgegeven.
Maar dat is niet het enige waar het voor gebruikt wordt. Decennia geleden is men erachter gekomen dat pijn niet verholpen kan worden. Wanneer leed bij de één wordt weggehaald, betekent dit dat een ander, op de hoek van de straat of aan de andere kant van de wereld, een soortgelijke hoeveelheid pijn te verduren krijgt.
Deze ontdekking leidde uiteindelijk tot algehele chaos, met als resultaat dat er nog maar één stad overbleef, Panthea.
Panthea is onderverdeeld in zones. Maz woont in zone 2, waar iedereen rijk, gelukkig en zorgeloos leeft. Een ideale plek zonder pijn, schuldgevoelens of spijt.
Dan ontmoet hij Mischa en Maz wordt spontaan verliefd.
Vanaf dat moment wordt zijn hele wereldbeeld langzaam maar zeker op zijn kop gezet en duiken er steeds meer vragen op. Is Panthea wel zo ideaal als het lijkt? Hoe eerlijk is het systeem waarop het huidige leven gebaseerd is? Is er een wereld voorbij de zones? En hoe zit het met die geheimzinnige zone 1?
Gelezen
Ik las deze weken twee boeken. Het eerste boek was Wat ik nooit eerder heb gezegd van Celeste Ng. Hoewel dit boek heel anders was dan ik had verwacht, heeft het wel indruk op mij gemaakt.
Het tweede boek was 24 dagen van Guillaume Musso. Dit vond ik een erg origineel en ontzettend spannend boek. Ik ben alleen wat teleurgesteld over het einde. Dat haalt voor mij echt een deel van de magie weg. Ik heb het boek net pas uitgelezen, dus ik moet het nog even laten bezinken.
Ik ben ook vast begonnen in Het kwalijke geheugen (zie hierboven). Tot nu toe bevalt dat erg goed. Het speurdersteam is ook uitermate sympathiek en soms grappig.
Verder ben ik begonnen in Justine van Anne – Laure van Neer. Dit boek gaat over een oude vrouw die een moord bekent omdat ze liever in de gevangenis zit dan in een bejaardentehuis, waar haar zoon haar naartoe wil brengen. De bekentenis die ze aflegt tegen een inspecteur neemt een groot deel van het boek in beslag en is bewust uitvoerig beschreven. Hoewel het verhaal daardoor dus traag gaat, is het zeker niet saai. Ik hoop dit boek vandaag uit te lezen.
Komende week wil ik een begin maken in Schaduwvechters en Séance (zie hierboven).
Gedaan
Vorig weekend was ontzettend leuk, maar ook erg vermoeiend. Daarom heb ik afgelopen week alleen gelezen en niet geblogd.
Vorige week zaterdag organiseerde mijn man een etentje voor vier van onze vrienden. Hij kan goed koken en we kregen dan ook heerlijke lamsrack, wortels uit de oven met pesto en zelfgemaakte aardappelkroketten. Het was heel erg gezellig.
Vorige week zondag ging ik met mijn vader naar de landelijke contactdag voor mensen met Tourette. ’s Ochtends waren er verschillende lezingen. Wat ik vooral interessant vond, was een lezing over nieuwe, veelbelovende medicijnen voor Tourette en over verschillende gedragstherapeutische behandelingen die tics kunnen verminderen.
’s Middags konden we kiezen uit verschillende themaworkshops. De eerste workshop die we deden was “Positieve kanten van Tourette”. Hierbij hadden we het over verschillende positieve karaktereigenschappen die volgens de deelnemers van de workshop opvallend vaak bij mensen met Tourette voorkwamen. Het ging dan om eigenschappen als een sterk ontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel, empathie, creativiteit, taalgevoel, humor en algemene interesse. Ook zijn mensen met Tourette volgens de deelnemers aan de workshop vaak “puur”, energiek, uitbundig (nooit saai) en in staat intens te genieten van het moment. Het was leuk om eens op een positieve manier met Tourette bezig te zijn, omdat ik normaal alleen baal van het feit dat ik Tourette heb.
De tweede workshop die we volgden was Tourette op de werkvloer. Hierbij gaven de deelnemers elkaar tips om om te gaan met problemen waar je als Touretter op de werkvloer tegenaan loopt. Ik kwam erg moe, maar ontzettend tevreden en blij terug van deze dag. Het was ook fijn om een aantal mensen die ik al eerder had ontmoet terug te zien en bij te praten met hen.