De maand is alweer bijna voorbij. Daarom leek het me leuk om weer een overzicht te maken van de boeken die ik deze maand gekocht of gekregen heb. Het zijn er een stuk minder dan in januari, maar ik heb nog genoeg te lezen. Ik heb namelijk een TBR stapel van 178! boeken en het worden er eerder meer dan minder.
De volgende boeken heb ik gekocht:
Vlak voor zijn dood in de jaren tachtig van de vorige eeuw gaf de grootvader van Stefan Hertmans zijn kleinzoon een paar volgeschreven oude cahiers. Jarenlang durfde Hertmans de schriften niet te openen – tot hij het wél deed en onvermoede geheimen vond. Het leven van zijn grootvader bleek getekend door zijn armoedige kinderjaren in het Gent van voor 1900, door gruwelijke ervaringen als frontsoldaat in de Eerste Wereldoorlog en door een jonggestorven grote liefde. In zijn verdere leven zette hij zijn verdriet om in stille schilderkunst. Stefan Hertmans’ jarenlange fascinatie voor zijn grootvaders leven bracht hem uiteindelijk tot het schrijven van deze aangrijpende roman.
Over Oorlog en terpentijn heb ik zoveel enthousiaste verhalen gehoord dat ik er ondertussen erg benieuwd naar ben geworden. De flaptekst spreekt me ook erg aan. De cover vind ik trouwens ook ontzettend mooi.
Op de dag dat hij vijf jaar getrouwd is, maakt Nick -Dunne (Ben Affleck) bekend dat zijn beeldschone vrouw Amy (Rosamund Pike) vermist is. Onder druk van de politie en de media ontstaan er scheurtjes in het door Nick geschetste beeld van een perfect huwelijk. Door zijn leugens, bedrog en vreemde gedrag rijst de vraag: heeft Nick zijn vrouw vermoord?
Ik hoorde pas over Gone Girl toen de film uitkwam. De samenvatting van het verhaal intrigeerde me. Ik wil zeker nog een keer de film kijken, maar eerst wil ik het boek lezen.
Er heerst onrust in de Dalen. De troon van de jonge koning Nash wankelt. Zowel in het noorden als in het zuiden mobiliseren opstandige landheren hun troepen en beramen ze snode plannen om Nash af te zetten. Een oorlog is onafwendbaar.
De onrust in het land bedreigt ook de wereld van Vlam, half vrouw, half monster. Haar verbijsterende schoonheid laat niemand onverschillig en lokt de meest extreme reacties uit, van mannen én van vrouwen. Haat en liefde beheersen haar leven en maken een normaal bestaan zo goed als onmogelijk. Haar redding, maar ook haar vloek is het vermogen de gedachten en gevoelens van de mensen om haar heen te beheersen.
De enige die niet gevoelig lijkt voor haar invloed is prins Brigan…
Het verraad in de Dalen is de prequel van het spannende De gave van Katsa en speelt zich zo’n dertig jaar eerder af, maar is zelfstandig te lezen.
Ik vond De gave van Katsa een erg leuk boek. Deze prequel lijkt me dus ook erg leuk om te lezen.
Recensie-exemplaren
Hoe is het om op te groeien tussen honderden psychiatrische patiënten en lichamelijk gehandicapten omdat je vader de directeur is van een psychiatrische kliniek en je ouderlijk huis op hetzelfde terrein staat? Een komisch en tegelijkertijd treurig verhaal over een jongen die het best in slaap valt bij de kreten van patiënten, die een bloedbroederschap met de hond sluit en die het dubbelleven van zijn vader ontdekt – een fascinerende man die uitblinkt in theorie, maar verzaakt in de praktijk, die vol levensvreugde is en toch zijn einde te snel dichtbij ziet komen.
Wanneer wordt het eindelijk weer zoals het nooit is geweest is een tragikomische coming of age en een familieroman over opgroeien in een abnormale omgeving. Een persoonlijk verhaal vol scherpe observaties over verlies en dood.
Dit boek mag ik lezen voor de Bruna Blogtour. Mijn blogdatum is 19 maart.
De Ragebol: een initiatief gespecialiseerd in het opruimen van overbodige troep, verkrampt denken, overleefde verhoudingen en achterhaalde samenlevingsvormen. Wetten & regels, haken & ogen, bankencrises & winstexplosies, droogkurkers & dienaren, plof-managers & betonbazen, reaguursites & voedingssupplementen, stortbuien & warmterecords, winkelketens & stoplichten, krimpcijfers & schuldbergen; weinig blijft gespaard bij de GOA (Grote Opruim Actie) van Sjaak.
Met humor, scherpte en verbeelding pakt de auteur door waar Naomi Klein (Time) aarzelt. Hij grijpt borstel plus bezem om het werk van Ewald Engelen (De Schaduwelite) af te maken en neemt Thomas Piketty (Het Kapitaal) serieus.
Ik heb ook een drukproef van een ander boek ontvangen, maar daar kan ik nog niets over zeggen omdat het boek zelfs nog niet aangekondigd wordt op de website van de uitgever.
Haha, dat van die groeiende TBR stapel klinkt erg herkenbaar. Ik begon ooit met 150 geloof ik en zit nu op 263. Vandaar dat ik mezelf een verbod op boeken kopen heb opgelegd :P. In die stapel zit ook nog Gone Girl, ben daar ook nog heel benieuwd naar, maar ligt ondertussen volgens mij al bijna 2 jaar op de stapel… Wordt tijd voor een cursus speedlezen geloof ik!
Ik lees al vrij snel, maar blijkbaar niet snel genoeg. Misschien is een cursus speedlezen inderdaad handig 😛 . Ik denk niet dat een koopstop lang zou volhouden, dus ik probeer het maar niet eens. Ik probeer nu wel minder boeken per maand te kopen, maar helemaal stoppen voor een paar maanden of langer zou me niet lukken vrees ik 🙁
Dat zijn leuke boeken zeg . Veel leesplezier .
Dank je!